2012-04-24 18:11:27• hírek • Kocsis Zoltán

Korrekt és tisztességes kampányt akarunk!

„Egyesek már javában kampányolnak, mi azonban egy információs kampányt indítunk, amelyben tájékoztatjuk szavazóinkat arról, amit az RMDSZ az elmúlt négy évben megvalósított. Mert büszkén mondhatom, hogy az Ilyés Gyula és Csehi Árpád vezette önkormányzatok jelentős eredményeket tehettek le az asztalra", kezdte beszédét Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke a szervezet székházában kedden megtartott sajtótájékoztatón.

Az Ilyés Gyula polgármester-jelölt kampányfőnökeként jelen lévő Kereskényi kiemelte, hogy az elmúlt négy évben 77 millió euró uniós támogatást sikerült megpályáznia Szatmárnémetinek, amiből számtalan jelentős beruházást sikerült megvalósítani. Az előző években az Ilyés Gyula vezette polgármesteri hivatal 1388 parkolóhelyet épített, 124 utcát aszfaltozott le, hét körforgalmat hozott létre, mindezzel gyorsítva és biztonságosabbá téve a forgalmat. A kanalizálási és ivóvíz-hálózat bővítésével sikerült elérni, hogy a város lakosság 99%-ának jó minőségű ivóvize legyen.

Hatalmas megvalósítás, hogy országos viszonylatban Szatmárnémeti a harmadik legzöldebb megyeszékhely. A környezetvédelmet szolgálja a régi szeméttelep bezárása, 13 tömbház szigetelése is. A Kossuth-kert modernizálása, a Szamos-töltésen a kerékpárút kialakítása jelentősen növeli a szabadidős tevékenységek tárházát, a Vécsey-ház felújítása pedig a városkép javulását. Mindez folytatódik majd az Északi-Színház rehabilitálásával és az északi városrész modernizálásával, amelyhez sikerült megszerezni az uniós támogatást.

Kereskényi szerint az egyik legfontosabb lépés az egészségügy újjáélesztése: a Csehi Árpád vezette Megyei Tanáccsal közösen sikerült alapjaiban modernizálni a Járványkórházat, a Sürgősségi Osztályt, a Járóbetegellátót. És hamarosan következik az Onkológia, a Régi Kórház...

Szintén az egyik legfontosabb megvalósítás a Kölcsey Ferenc Főgimnázium helyzetének hosszú távú rendezése és az oktatási rendszer megváltoztatása, mely lehetővé teszi a kontinuitást a magyar tannyelvű gimnáziumokban.

„Mindezen megvalósítások hatásaira kíváncsi az RMDSZ, ezért önkénteseink minden szatmárnémeti lakost, nemzetiségtől függetlenül, igyekszik majd megkeresni és megkérdezni. Ezért összeállítottunk egy kérdőívet", magyarázta Kereskényi.

A felújított Vécsey-ház Szatmárnémetiben

Ilyés Gyula a sajtótájékoztató keretein belül elmondta, hogy a következő négy év prioritása Szatmárnémeti szempontjából a körgyűrű megvalósítása lenne. „Ezt egy önkormányzat nem tudja megvalósítani, csakis a közlekedésügyi minisztérium képes egy ekkora beruházást finanszírozni. Megígérem, hogy személy szerint én is és az RMDSZ is minden követ megmozgat, hogy a következő kormány prioritási listájára felkerüljön a szatmárnémeti körgyűrűje. Viszont aki ennek megépítését most biztosra tudja ígérni, az hazudik", utalt Ilyés riválisai felelőtlen kijelentéseire.

A jelenlegi polgármester szerint nagyon fontos a város számára, hogy folytassa azt az utat, amely turisztikai célponttá képes tenni. Az e felé vezető út az idén nyáron megnyíló strand és a szintén idén nyitó aquapark. „Egyik legnagyobb kincsünk a termálvíz, ezt minél inkább ki kell használnunk", tette hozzá.

Ilyés sajnálatának adott hangot, hogy a szatmári emberek hajlamosak az önsajnálkozásra és a negatív szemléletmódra. „Tudjuk, hogy mit kell csinálnunk és tudjuk, hogy mit lehet elérni. Nem ígérünk olyan dolgokat, amiket nem lehet megvalósítani. Ezt meghagyjuk másoknak! Korrekt és tisztességes kampányt akarunk, mert a szatmári választók ezt érdemlik. És mi tiszteletben tartjuk választóinkat", zárta szavait Ilyés Gyula.

Minden szatmári véleménye számít!

A sajtótájékoztatón bemutatták azt az ízléses informatív füzetet, amelyben az RMDSZ igyekezett dióhéjban összefoglalni az elmúlt négy év legnagyobb megvalósításait. Mindemellett szóba került, hogy pénteken elindul Ilyés Gyula saját honlapja, az ilyes.ro oldalon pedig minden lényeges információt megtalálhat az érdeklődő az RMDSZ polgármester-jelöltjéről és tevékenységéről. Itt máris ki lehet tölteni egy virtuális kérdőívet, amelyben mindenki elmondhatja véleményét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: